Mijn verhaal

1 juli 2015 was de dag! Met vlinders in mijn buik fiets ik de stad in naar het Kort Rapenburg. De handtekeningen werden gezet en de sleutels overhandigd. Een droom die uitkomt, een gouden kans, een lot uit de loterij. Noem het wat je wil maar die dag begon het dan echt. Ik werd de trotse eigenaresse van Goudsmederij LA en mijn grootste passie was weer terug in mijn leven.

Een passie die ik per toeval heb gevonden. Na een stage voor mijn toenmalige opleiding Internationale groothandel, bleek de hele dag achter een computerscherm niet mijn ding. Ik ben altijd een knutselaar geweest en besloot dat een beroep waarbij ik met mijn handen kon werken, beter bij mij zou passen. Na een ouderwetse zoektocht in boeken in de schoolbibliotheek (ondenkbaar voor velen dat dat nog niet met google ging, of verraad ik nu mijn leeftijd…) vond ik de opleiding goudsmeden aan de vakschool in Schoonhoven. Dus ben ik in het diepe gesprongen en ben begonnen aan een nieuwe opleiding. En toen gebeurde het… ik werd tot over mijn oren verliefd op het materiaal, de techniek, de creativiteit, de vieze handen, het gereedschap en de resultaten die bereikt kunnen worden. Sieraden zijn bijzondere aankopen, voor bijzondere momenten, hier onderdeel van zijn en volledig de wensen van de klant waar maken in de vorm van een handgemaakt uniek sieraad is magisch. Gevoel en emotie vastleggen op een technisch creatieve manier.

Laurie en Annelyn waren na 9 jaar toe aan een nieuwe uitdaging dus Goudsmederij LA had een nieuwe eigenaar nodig. In de voorgaande jaren was ik al onderdeel van Goudsmederij LA in drukke periodes en vakanties. Dus ik kende de winkel door en door. Goudsmederij LA overnemen was een logisch vervolg voor ons alle drie. En voor mij een gouden kans om weer te doen waar ik zo van hou: goudsmeden.

Inmiddels is het 1 juli 2016. Een jaar lang heb ik kunnen wennen aan mijn nieuwe plekje. En mogen genieten van het smeden. Het was spannend en ontspannen tegelijk. Ik kijk uit naar de komende jaren en de sieraden die ik daarin voor jullie mag maken.

Liefs PameLA